Dit Pusterum

Under “Afspænding af kroppen” i menuen findes gratis guidede afspændingsøvelser, som du frit og kvit kan benytte. Øvelserne er specielt designet til at hjælpe kroppen ned i tempo, måske føler du dig stresset, kæmper med tankespind eller måske har du bare brug for en stille stund hvor din krop kan blive guidet til at slappe af.

Med ”Dit pusterum” får du redskaber til at prioritere dig selv og din krop, og du kan gøre det fra ganske få minutter om dagen. Der er mange fordele ved at lave regelmæssige afspændingsøvelser både fysiske og psykiske.

Under en afspændingsøvelse er hippocampus, som er en del af hjernen og kroppens forsvar, med til at regulere og sænke niveauet af stresshormoner. Derved beroliges hjernen, så kroppen kan slappe af og give efter. I denne tilstand afbalanceres åndedrættet og immunforsvaret styrkes.

Ved dagligt brug af øvelserne opnås den bedste effekt. Tænk på det som en mental fitness, der øger din mentale sundhed, ligesom regelmæssig fysisk træning opbygger og forbedrer din fysiske form.

Når du jævnligt udfører øvelserne, kan du opleve at blive bedre til at være fokuseret og opmærksom, hvilket kan være med til at styrke din håndtering af en stresset og krævende arbejdsdag.  Ligeledes kan du opleve at der skal mere til at distrahere dig, da øvelserne træner din opmærksomhed og skærper dit nærvær i nuet.    

Afhængig af hvilken afspændingsøvelse du vælger, så gør det altid så komfortabelt for dig selv som det overhovedet er muligt, så du giver kroppen de bedste betingelser for at slappe af og give efter. Brug gerne puder, et eller flere tæpper når du vælger en liggende øvelse. Gode sko når du vælger en gående øvelse og gerne en blød stol hvor du kan sidde godt, når du vælger en siddende øvelse.